Pas på med hvad du siger…

Pas på med hvad du siger… Internettet husker ALT!

Hej Igen

Jeg har været til BlogForum 02 i weekenden. Et forum for bloggere, der mødes hvert 3.die år… Sådan kan det se ud, for første forum blev afholdt tilbage i 2003. Vi aftalte dog at arbejde på at mødes lidt oftere. Gerne hver måned.

Hvad snakkede vi dog om?
Der blev snakket blogs, kikket på blogs, læst blogs, masser af blogs og hvordan vi kan fremme brug samt kvalitet af dem. Og hvad er så en blog? Det du læser nu her på wordpress.com er en blog. En slags “elektronisk dagbog”. En af de mere nemme, hvor wordpress.com har sørget for det tekniske og jeg bare skal sørge for at skrive lidt i den fra tid til anden.

Der er en risiko ved at bruge en blogservice som wordpress.com eller mingler.dk eller andre. Du kan blive banned. Din ip-adresse kan blive banned. Det betyder at din blog kan blive slettet, hvis du bryder med den politik som blogservicen har. Derfor bruger mange deres eget domæne og sætter selv deres blogsystem op. Rigtigt mange BlogForum deltagere brugere WordPress, selv om der stadigt skulle være flest TypePad Blogs ude i verdenen.

Hvad bør en blog rumme?
Vi fandt frem til, at en blog optimalt bør rumme: Signatur/navn – Overskrift + tekst – links – dato – mulighed for kommentar – permalink – trackback – blogroll – søgefunktion – RSS/Atom feeds.

Hvordan laves så det mest optimale blogindlæg?
Ønskes læsere frames indlæg negativt. Nogle sværger til at starte med et billede, gerne med humor, en historie der underbygger indlægget og så en overskueligt tekst, ikke for langt og gerne kort. Brug af overskrifter i længere tekster anbefales, så læseren har mulighed for at lade øjnene glide over teksten, danne sig et hurtigt overblik og slå ned på det de syntes ser interessant ud. Og husk at skrive i din blog jævnligt :o)

Hvordan får jeg flere læsere?
Alexander kom med et indlæg Fra 0-100.000 læsere på 3 måneder og delte ud af sine erfaringer. Han sammenfattede sine erfaringer til syv overskuelige punkter. Jeg husker dem sådan:

1) Frame det negativt/provocative
2) Top ti lister. Vi elsker bare top ti lister, top tre lister. Ja, bare lister :o)
3) Visuelt: Start med et billede/video og gerne et der er fuld af humor
4) En historie først, argumenter bagefter
5) Stick to your topic. Han skriver selv kun om arbejdsglæde.
6) Meld dit indlæg til Reddit
7) Skriv på engelsk

Tjae… Det er jo bare at komme igang :o)

Thomas

PS: Læs Blogforums Wiki. Der er der guldkorn gemt.